Over mij

Een lange carrière binnen de HR-dienstverlening, zowel in loondienst als mee aan het roer van een technisch selectiekantoor en van een advieskantoor in job-advertising, bracht mij een groot professioneel netwerk en een brede kennis en ervaring.

Toen ik begin 2020 mijn eigen verhaal als freelancer wilde schrijven gebeurden er twee dingen: ik sloeg mijn vleugels uit en Covid sloeg toe.

Dit belemmerde me niet om veel (online) contacten te leggen en out-of-the box na te denken hoe ik dit deel van mijn loopbaan vorm zou geven. Een Kerntalentenanalyse stelde scherp welke talenten ik moest inzetten om mijn werkgeluk te kunnen vinden. Laat dat het samenbrengen van mensen zijn en hen versterken in wat ze doen!

Ik zag andere freelancers (inclusief mezelf) worstelen om boeiende opdrachten te vinden, anderen hadden dan net veel te veel werk en moesten klanten teleurstellen.

Ik ervaarde aan den lijve hoe eenzaam het freelancersleven kan zijn en hoe moeilijk het is jezelf te blijven inspireren en opgeladen te blijven. Als je dan geen klankbord hebt om bij te ventileren wordt het moeilijk om vol te houden in moeilijke periodes.

Bovendien bleek onze mooie Westhoek vol toffe bedrijven en KMO’s te zitten voor wie het samenwerken met freelancers geen gesneden koek was. Hoe vonden ze die sterke (regionale) freelancer, wat mocht dat dan kosten en hoe breng je dat administratief in orde?

Tenslotte vind ik persoonlijk dat netwerken en samenwerken plezant moet zijn. De mens achter de business heeft voor mij altijd prioriteit (gehad) en dat is ook wat ons professionele leven kleur geeft.